Terje Riis-Johansen blir fylkesordfører i Vestfold og Telemark

Terje Riis-Johansen (51) fra Skien gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

12.09.2019

– Jeg gleder meg virkelig til å lede arbeidet med å skape den nye fylkeskommunen. Sammen skal vi gjøre Vestfold og Telemark fylke til Norges beste sted å bo og drive næring, sier han, og understreker at han skal være en fylkesordfører for hele regionen.

Rødgrønt flertall

Tirsdag ble det klart at Senterpartiet, Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti går sammen. Partiene har inngått et teknisk samarbeid med Rødt. Dermed blir det rødgrønt flertall i fylkestinget. Sven Tore Løkslid (Ap) blir fylkesvaraordfører i det nye fylket.

Terje Riis-Johansen blir den første fylkesordføreren i Vestfold og Telemark fylke. I Telemark har Sven Tore Løkslid (Ap) vært fylkesordfører de siste fire årene, i Vestfold har  Rune Hogsnes (H) vært fylkesordfører den samme perioden.

Konstituering av ny fylkesordfører, fylkesvaraordfører og fylkesting skjer på fylkestinget i oktober.

Tidligere minister

Terje Riis-Johansen var fylkesordfører i Telemark fra 2011 til 2015.

Han har tidligere vært landbruks- og matminister og olje- og energiminister i Jens Stoltenbergs andre regjering.

Foreløpig mandatfordeling

Parti Mandater
Arbeiderpartiet 18
Høyre 14
Senterpartiet 9
Fremskrittspartiet 6
Miljøpartiet De Grønne 4
Sosialistisk Venstreparti 3
Kristelig Folkeparti 2
Rødt 2
Venstre 2
Folkeaksjonen Nei til mer bompenger 1

Eksakt mandatfordeling vil ikke være klart før valgoppgjøret er gjennomført.