Bli med i trekningen av 300 billetter til forestilling om nytt fylke

Bli med å feire ditt nye fylke! 24. januar arrangerer vi «Ditt nye fylke – en forestilling om Vestfold og Telemark» i Bølgen kulturhus i Larvik. Flertallet av billettene deles ut gratis til deg som bor i Vestfold og Telemark, registrer deg her for å bli med i trekningen!

02.12.2019

Forestillingen arrangeres av den nye fylkeskommunen med samarbeidspartnere, for å markere den historiske begivenheten det er at Vestfold og Telemark blir ett fylke. Flertallet av billettene skal trekkes ut og deles ut gratis til innbyggerne.

For å delta i trekningen av billetter (alle som blir trukket ut får to billetter) trenger du kun å registrere deg via denne lenken.

Kjente navn og lokale talenter på scenen
Aktørene på scenen denne kvelden hentes fra hele det vidstrakte nye fylket. Vestfold og Telemarks to profesjonelle kulturinstitusjoner, Marinemusikken og Teater Ibsen utgjør bærebjelkene.

– Marinemusikken er «husorkesteret», mens Teater Ibsen binder det hele sammen. Med seg på scenen får de etablerte artister som Ingebjørg Bratland og tenor ved Den norske opera og ballett, Marius Roth Christensen, også kjent fra Seigmen. Vi får også oppleve flere yngre talenter fra hele Vestfold og Telemark, forteller påtroppende fylkesordfører, Terje Riis-Johansen.

I tillegg til de nevnte vil programmet bestå av: Skolekor fra videregående skoler, Fargespill Larvik, verdenspremiere på verk av komponist Gisle Kverndokk fra Skien, musikk og dans fra kulturskolen i Bø, Sandefjords Lars Ingar Fjeld på fele og Symre Taugbøl Bang fra Morgedal med gitar/sang.

For folket
I tillegg til de 300 innbyggerbillettene, skal det deles ut billetter til utvalgte humanitære og frivillige organisasjoner, som Røde kors, Kirkens bymisjon, Mental Helse, innvandrerråd, idrettskrets og husflidslag. Ordførere og fylkestingspolitikere blir også å finne i salen, og fylkets stortingsrepresentanter og kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland er invitert.

Dette blir først og fremst et kulturarrangement for folket, som vi håper vil bidra til å skape stolthet, nysgjerrighet og positivt engasjement for vårt nye fylke som vi alle skal være med å forme, sier Terje Riis-Johansen.

Trekningen av innbyggerbillettene gjøres 18. desember. Det vil bli trukket ut billettvinnere fra alle kommuner i det nye fylket. Den påtroppende fylkesordføreren håper mange registrer seg:

– Vi gleder oss til å dele et helstøpt kulturarrangement med innbyggerne, og selv om vi kun får plass til 300 av de i salen, kan alle se forestillingen via livestream. Vi vil også sende ut informasjon om dette til kommuner og institusjoner slik at forestillingen kan vises ved alt fra sykehjem til fengsler

Kulturaktivitet i alle kommuner
«Ditt nye fylke – en forestilling om Vestfold og Telemark markerer samtidig oppstarten på prosjektet «Ditt nye fylke», hvor fylkeskommunen blant annet planlegger kulturaktiviteter i alle kommuner.

–  Gjennom våren ønsker vi i samarbeid med kommunene å tilby innbyggerne ulike aktiviteter som markerer fylkessammenslåingen, og som viser hva vårt nye fylke har å by på, sier Riis-Johansen.

Dette er fortsatt på planleggingsstadiet, og for kommunene blir det selvsagt frivillig å delta. Riis-Johansen håper det er positivt engasjement også lokalt for å markere det nye fylket.

– «Ditt nye fylke» skal og må være et samarbeidsprosjekt, på samme måte som å skape et nytt fylke er det. Vi håper prosjektet vil gi innbyggerne god start på å bli bedre kjent med nye Vestfold og Telemark og alt det har å tilby, oppsummer han.

Bli med i trekningen av billetter (alle som trekkes ut får 2 billetter) til forestillingen «Ditt nye fylke – en forestilling om Vestfold og Telemark» gjennom å registrere deg her: